Mango Basillicum ijs


Ingrediënten:

200 ml magere kookroom

250 gram bevroren mango

40 gram suiker

Een halve bos basilicum

1 eiwit


Optioneel voor de garnering:

Kokosrasp

Sechuanpeper

Pure chocolade


1. Giet eerst de kookroom in de blenderkan. Giet vervolgens de suiker en het eiwit erbij. Als laatste voeg je de bevroren mango toe. Door het op deze volgorde te doen, voorkom je dat de bevroren mango onderin de mengkom vast blijft zitten.

2. Blend het ijs zo kort mogelijk tot een gladde massa.

3. Snijd de basilicum fijn en puls op het laatste moment de basilicum door het mango mengsel.

4. Giet het zojuist gemaakte ijs in een bak en leg een folietje bovenop het ijs om kristalvorming te voorkomen. Zo blijft je ijs lekker romig.

5. Laat het ijs ongeveer een uurtje in de vriezer opstijven. Daarna kun je genieten!


Tip: Garneer eventueel met kokosrasp, pure chocolade en sechuanpeper.



69 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven